ALU Elvial

A gyártásnál a híres görög ELVIAL alumínium profilokat használjuk, minden kísérő igazolással. A szerelvény a jól ismert STUBLINA hazai vállalat gyártmánya.

Az alumínium profilok választása

Postoji profil sa termoprekidom, tzv. “termo” profil”, sa koeficient prolaznosti toplote Uf 2.4 W/m2K i “hladni profili” sa koeficient prolaznosti toplote Uf 3.1 W/m2K.

Kod termo profila termički most se nalazi dužinom profila koji služi za odvajanje spoljašnjeg od unutrašnjeg dela profila kako bi se sprečila kondezacija, tj. “znojenje”. Zbog toga je poželjno da se za spoljašnju stolariju koriste profili sa termoprekidom, dok se unutar zatvorenih prostorija mogu koristiti i “hladni” profili.

A hőhídmentes (hideg profilok) aluminíum profilokat széles körben használják a belső tereknél és az olyan épületekmél, ahol a szigetelés nem szükségszerű, vagy az olyan körülményeknél ahol a hőmérséklet az egész épületben a hőmérséklet kiegyenlített.

Az alumínium nyílászárók előnye, hogy biztosak lehetünk benne, hogy 30-50 évig is megmaradnak, változások nélkül, még karbantartás nélkül is. Azonban, a fémek jól vezetik a hőt, azaz rossz hőszigetelők, az alumínium ablakok rosszabb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a PVC profilok.

Az alumínium olyan anyag amely esztétikailag könnyen beillesztethető, ami egy plusz a modern irodaházak alkalmazásánál. Széles a színválaszték. Az alumínium nyílászárókat alá lehet vetni eloxálásnak vagy be lehet vonni műanyaggal is.

Eloxálás

Az eloxálás az egy elektrokémiai folyamat, amelynek során az alumínium profilok felületi korrózió elleni védelmet kapnak, és egy különleges fémezett színt ad neki.

Az eloxálás színei a természetes alumínium színtől kezdve a bronz árnyalatokon keresztül a feketéig haladnak. A színezés szervetlen pigmentekkel történik. Megengedett az enyhe eltérés eloxáláskor a kiválasztott mintától, általában fél árnyalatot vagy annál kevesebbet tolerálnak. Az eloxált alumínium ellenáll a savaknak, de nagyon érzékeny a bázisokra. Különössen figyelni kell arra, hogy mész vagy habarcs nem maradjon az alumínium profilon pár percnél tovább, mert maradandó károsodást okozhat az eloxáláson.

Plasztifikáció

A plasztifikáció elektrosztatikus eljárás az alumínium profilok megóvására. A plasztifikáció folyamata több lépcsőben történik.

Az első szakasz a zsírtalanítás folyamata az alumínium profilokon. Ezután a profilok alapozása történik, melynek a funkciója hogy növelje az alumínium és a szín kötődését. Az alapozás utánni folyamat az elektrosztatikus módon történő festék felvitel por formájában robotizált kamrában automatikusan. Az utolsó fázisban az alumínium profilok bekerülnek a kemencébe.