Gyakran ismételt kérdések

A PVC a polivinil – klorid rövidítése és a petrolkémiai ipar termékét mutatja be, alap összetevője a kőolaj és a só. A többi anyag hozzákeverése után, annak érdekében, hogy javítság az anyag lényeges jellemzőit, ez a polimer hő hatására megpuhul és alkalmassá válik további formázásra. Amiatt, hogy klórt is tartalmazz a PVC olvadási pontja nagyon magas, ezért tűz esetén az anyag kifejti önkioltó hatását.
A különbség a nyílászárókhoz használt PVC és alumínium profilok között nagyon relatív, mert egyes jellemzői az alumínium profiloknak jobbak mint a PVC profiloknak és fordítva. A PVC nyílászárók hőszigetelő tulajdonságai miatt jobbak a lakó helységekben, és az alumínium nyílászárók az üzlethelységeben, nagyobb nagyságú nyílászáróknál.
 • Rendkívül ellenálló a környezeti hatásokra és hosszabb időtartamú
 • Könnyebb mint a PVC
 • Egyszerű a karbantartása, elegendő áttörölni nedves ronggyal
 • Az anyag természetes eredetű, teljes mértékben újrahasznosítható, így nem hat negatívan a környezetre és az emberek egészségére
 • Úgyszintén olyan helyekre teszik, ahol a kinyitás és a becsukás gyakrabb az átlagosnál (pl. ajtó a boltban), ahol a mechanikai tulajdonságok fontosabbak mint a szigetelő tulajdonságok
 • Modern alakzatú
 • Alkalmas nagy portálokhoz, illetve nagy méretű nyílászárókhoz
 • Lehetséges műanyagbevonatozni a RAL kártya bármely színében
 • A ráma rendszeres ápolása általános mosogattószerrel vagy tisztítószerrel
 • Tiszta vízzel való tisztítás és a tömítések szilikonnal való kenése
 • Egy csepp gépolaj a szerelvények mozgó részeinek megkenéséhez
 • Az ablaküvegek ápolása tiszta meleg vízzel és pamuk ronggyal
 • A korszerű ablakok jól zárnak. Ezért nagyon fontos a sűrű szellőztetés, az egészséges klíma érdekében a helységen.
  • Szabályozni a levegő nedvességtartalmát és a hőmérsékletet a helységben
  • Az állott levegőt felcseéli a friss levegő a helységben
  • Elkerüli a páralecsapódást és a penész keletkezését
  Ezzel a rendszerel a helység optimálisan szellőzik, és ezáltal redukálódik az energia használata és csökken a fűtés költsége. Ezzel a módszerrel nem veszíti az energiát, ellenkezőleg, könnyebb less felmelegíteni a fiss levegőt az álott levegőnél.
  A régi ablakok lebontását szabály szeint végezzük, azzal hogy a lehető legkisebb kárt tegyük a falakban. Gyakran előfordul, hogy ez egy komplikált munka, így lehetséges, hogy előfordul, hogy kárt teszünkk a falakban és a nyílások szélein. A szerelőink törekszenek arra, hogy a égi ablakok lebontása során az keletkezett kár minimális legyen. Az nyílászárók beépítése után szükséges lesz kőműves szakember alkalmazására, hogy elvégezze a nyílások lesarkítását.
  Mivelhogy két különböző anyagról van szó, eltérőek az előnyök is. A PVC olyan anyag, amelynek job a hőszigetelő jellemzői az alumíniumnál, tehát ebben a tekintetben job hőszigetelő. A másik oldalról viszont az alumínium kemény anyag, amely alkalmas nagyobb nyílásoknál. Cégünk azt javasolja, hogy a kétszányú ajtók és a nagyobb nyílások esetében döntsenek az alumínim variáció mellett, de viszont ha lakótéri standad nagyságú beltéri vagy bejárati ajtóra van szükségünk, mindenképpen job választás a PVC.

  A polivinil-klorid (PVC) olyan anyag, amelyet a temészetből nyerünk sókból és kőolajból. A PVC egyike a leggazdaságosabb, és a legszélesebb körben használt anyag. A PVC-t pofilok gyártásához használják, különössen az EU országaiban, akik különössen szigorúak ezen a téren, így a PVC-ben nincs az emberi egészségre káros adalékanyag. Nem tartalmaz ólmot vagy hasonlót.

  A mindennapi életben teljes egosszében vagy részlegessen használunk olyan termékeket amelyek kőolajból vagy annak származékaiból készültek, tehát nem csak üzemanyagként használjuk közlekedési eszközökben, hanem a kőolaj jelen van a közmetikai szerekben is (mosószerek, ajakrúzsok, samponok….), gyógyszergyártásban, ortopéd segédeszközök ngyártásában, sőt a műszivet is kőolajból gyártják. Tehát kőolajból gyártják a luikat, filctollakat, ragasztót, zongora billentyűket, ruházatot.

  Tehát az élet elképzelhetetlen lenne ezek és sok más termék nélkül.

  A PVC és az alu nyílászárók kitűnő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, sőt ha a beépítés helyesen tötént, a PVC maximálisan tömít. Ennélfogva jelentkezik a kondenzáció, mint természetes folyamat, ami nem más mint a felgyülemlett víz a helységen belül (főzéssel, ruhaszárítással, a helységben való tatózkodással, növények, stb.). A nedvesség legtöbbször az ablaküvegen jelentkezik, mert ez a leghidegebb rész, és ezért igazságtalanul okolják a PVC és alu nyílászárókat a kondenz megjelenése miatt. Szükségszerű a helységek szellőztetése és naponta egyszer biztosítani a levegő áramlását, huzat formájában, ily módon az álott levegőt felcseréli a friss levegő.

  Az argon gázzal töltött üveg kiválasztása során, a vevőknél legtöbbször az a félelem merül fel, hogy az argon az idő múlásával “eltünik” és ezáltal az üveg remek tulajdonsága csökkeni fog. A következő számítás azt mutatja, ha bár a gáz vesztesség be is következik, nem csökkenti drasztikusan a kiválló hőszigetelő tulajdonságát.

  Tehát a kezdő gáz koncentráció a tömítés pillanatában 90% (± 5-10%) kell, hogy legyen, és a gáz éves vesztessége kisebb kell, hogy legyen mint 10%. Ha feltételezzük, hogy az argon kezdő koncentrációja 92%, ez azt jelenti, hogy az előelátott veszteségekkel az argon koncentrációja 10 után 82%-ra csökken. Ez biztosítja az együtthatót W=1,16W/m2K, és 20 év múlva W=1,19W/m2K, ami messze job együttható mint a W=2,6 W/m2K az egyszerű üvegnél.