Üveg

Minden ablakon a legnagyobb területet az üveg képzi. A Termopan olyan konstrució, amely kettő vagy több üvegből áll. Mivel az üveg teszi ki az ablak felületének 80% -át (például a nagyobb ablakok, dupla ablakok, szabványos méretű ablaok) legnagyobb befolyással van a szigetelő jellemzőkre. Be van vonva butil szalaggal, amely az első hővédő akadályt képzi és megakadályozza a levegő és a por behatolását az üvegen belülre. Ez a zárt tér ki lehet töltve száraz levegővel vagy argon gázzal. Más termikus gát a belső és a külső üveg között a hot melt. Tehát nincs lehetőség arra, hogy "ködösödjön" a két üveglap között.

Az üveg GUARDIAN, a neves amerikai cég gyártmánya, melynek legközelebbi képviselete Magyarországon található. Az üveg minden kísérő bizonylattal és garanciával rendelkezik.

Az üvegnek három alapvető jellemzője van:

  1. A hőátbocsátási együttható - azt jelzi, hogy az üveg mennyire vezeti a hőt. Az üvegnek minnél kisebb hőátbocsátási együtthatója kell, hogy legyen mivel ezzel arányosan csökkennek a költségeket. A mértékegysége: W / m2K;
  2. Szoláris tényező - az az arány amelyik mutatja az energia áthaladását az üvegen és az összenergiát amely eléri az üveget. Az üveg minnél kisebb szoláris tényezővel kell, hogy rendelezzen, mivel ezzel arányossan csökkenti a légkondícionálás költségeit. Mérési egysége: %;
  3. Hangszigetelés - leírja, hogy az üveg mennyivel csökkentheti a zajt. Minél magasabb a hangszigetelés, annál kellemesebb és kényelmesebb a légkör otthonunkban. Mértékegységek: db;
Decibel skála:
Hangerő Zajszint a helységben
3 dB Alig hallani a zajt
10 dB A zaj 50% -kal csökken
20 dB A zaj 75% -kal csökken
30 dB A zaj 87,5% -kal csökken
40 dB A zaj 94,25% -kal csökken

Az üveg alapvető felosztása a dupla rétegű és a háromrétegű üveg (24 mm - 44 mm vastag). Argonnal és alacsony kibocsátású üveggel vagy ClimaGuardSolarral kombinálva érjük el az üveg különböző jellemzőit.

Ezen túlmenően, több típusa van az üvegnek, mint például:

FLOT

(Általában) átlátszó üveg, sík, optikai fénytörés nélkül. A leggyakoribb vastagság a 4 mm.

HOMOKFÚVOTT ÜVEG

A díszüvegek, egyenetlen felületű üvegek dekoratív mintával, ahol az üveg átláthatósága függ a díszítés sűrűségétől és szerkezetétől.

DARA

IPARI DELTA

DELTA MAT

KATREDAL

átlátszó és sárga

NIAGARA

ERŐSÍTETT TERMOPÁN

Az erősített (huzalozott) üveg dróthálót tartalmaz az üveg közepén. Abban az esetben, ha üvegtörés történik a drót tartja össze az üveget, hogy ne essen szét. Elvileg ez nem biztonsági üveg, mert a tört üveg sarkai élesek. A szabványos vastagság 6 mm.

STOPSOL SÁRGA

A stopsol úsztatott üveg, mert a gyártási eljárás során fémes bevonatot adagolunk (fényvisszaverő réteg), amely hatással van a szelektív fényáteresztésre (csökkenti a napfény behatolását). Az ilyen üveg tükör hatását nyújt. A nap folyamán a külső fény erősebb a belső fénynél, így tükör hatása keletkezik a külső oldalon, de éjszaka, amikor a világítás be van kapcsolva benti helységben, a tükör hatás a helységen belül alakul ki. A sárga stopsol üveg fényáteesztő képessége LT 17%, míg a hőáteresztő hányadosa 1,1 W/m2K

STOPSOL ZÖLD

A zöld stopsol üveg fényátesztő képessége LT 25%, míg a hőáteresztő hányadosa 1,1 W/m2K

STOPSOL KÉK

A kék stopsol üveg fényátesztő képessége LT 34%, míg a hőáteresztő hányadosa 1,1 W/m2K

LAMINÁLT ÜVEG

A laminált üveg két vagy több úsztatott üveg kombinációja. Az üvegek általában PVB (polivinil-butanal) fóliával vanna összeragasztva. Ha az üveg eltörik nem esik szét apró darabokra, hanem a fóliára ragad és ezért használják biztonsági üvegként.

EDZETT ÜVEG

Az edzett üveg hőkezelt. Ezen a módon növekszik az üveg ütésállósága és hajlékonysága. Törés esetén az üveg több kisebb darabokra esik szét, amelyeknek tompák az élei, ez is növeli a biztonságos használatát.

CSINCSILLA

AJÁNLATUNK!

LOW-E argon gázzal töltött emissziós üveg

Hőszigetelő üveget képvisel, amely csökkenti a hőveszteséget mintegy 60% -kal a hagyományos kétrétegű üveghez képest. Az üveg belső részén vékony fém-oxid réteg található, amelynek szerepe, hogy visszataszítja a hőt a forrást felé. Ez különösen télen kifejezett, mert megtartja a hőmérséklet a helységben. A fém-oxid réteg a helység belső része felé van fordítva, hogy ne sérülhessen. Míg nyáron olyan hatása van, hogy a hő ne tudjon bejutni a helységbe.

Az energia mennyiségét, amely áthalad az üvegen "U" (W / MKVK) tényezővel mérjük.

A normál termoüvegnél 4 + 16 + 4 K = 2.7, egy LOW-E üvegnél K = 1,1. Az energiaáteresztő képessége 2,7W/m2K, a szoláris tényező 20% LT, a hangszigetelése 35 db.

CLIMA GUARD SOLAR

A Clima Guard Solar üveg energiaáteresztő képessége 1,1 W/m2K, fényáteresztőképessége 58% LT, a hangszigetelése 39 db.

Ezen üveg legfőbb jellemzője a hihetetlen hőszigetelés. Más néven még "4 évszakos" üvegnek is nevezik.

Ha összehasonlítjuk a hagyományos szigetelőüveggel, akkor a fűtési költség felét tudjuk megtakarítani használatával.

A hagyományos szigetelőüveg a napenergia 80% -át engedi át, ami gyakran elviselhetetlen. A ClimaGuard Solar üveg egy alacsony emissziós üveg, amely jelentősen csökkenti a napenegia átvitelt, mert a napenergia 42% -át engedi át. Az üveg belső felületén található, vagyis az első üvegen kívülről. Az alacsony hőátadás alacsony hőmérsékletet okoz az ablakon belül, amely következésképpen biztosítja a kényelmes meleget a helységen belül, hihetetlen megtakarítást eredményez légkondicionáló használatákor.

CLIMA GUARD PREMIUM

A Clima Guard Premium üveg energiaáteresztő képessége 1,1 W/m2K, fényáteresztőképessége 61% LT, a hangszigetelése 45 db.

Létezik a Clima Guard Premium üveg variációja is, amely forradalomat jelent ezen a területen.

Emellett az összes hőszigetelő jellemzői mellett szokatlanul magas 63% -os szoláris tényezővel rendelkezik. Úgyhogy kivállóan biztosítja a nappali fény kihasználhatóságát.

Az alacsony emissziós üveget képviseli, amely az üveg belső felületén található, azaz az első üvegen belülről.

SOLAR GUARD CLIMA / ÚSZTAOTT / LOW-E

Ezen 3 üveg kombinációja az igazi energiahatékonyság ismerőinek és szerelmeseinek van kitalálva.

Ez az üveg kombináció csökkenti a zajt 45dB –ig is. A Szoláris együttható 61%, ami azt jelenti, hogy a napenergia csupán 39% -a jut be a helység belsejébe. A nappali fényáteresztés 60%. A hőátbocsátási áteresztőképesség koeficiense 0,6-0,9 W / m2K, így a fűtési számlák akár ötször alacsonyabbak.

DEKORATÍV LÉC

Az üveget arany, fehér keskeny és széles lécekel lehet dekorálni. A díszítést az üveg belsejére helyezzük így nem fog piszkolódni a külső hatások miatt. Ily módon a homlokzatnak egyéni személyes vonalat tud biztosítani.